Kauno Antano Martinaičio dailės mokykla

Adresas: Šv. Gertrūdos g.33, Kaunas
Telefonas: +370 37 203 534
El.paštas: info@kamdaile.lt

MOKYKLOS STEIGĖJAS
Kauno miesto savivaldybė
PARTNERIAI

2016-2017 m. Dailės istorijos olimpiada

KAUNO A.MARTINAIČIO DAILĖS MOKYKLOS MOKINIŲ DAILĖS ISTORIJOS OLIMPIADA

Olimpiadą organizuoja Kauno A. Martinaičio dailės mokyklos direktoriaus pavaduotoja, menotyrininkė Margarita Ramonienė, menotyrininkė MM Raimonda Simanaitienė. Šio projekto tikslas yra giliau perteikti meno istorijos patirtis, paįvairinti dailės pažinimo ir dailėtyros dėstymą, moksleivius paskatinti labiau domėtis šiomis disciplinomis.

Projektą pradėjome 2015-2016 mokslo metais. Jis nepaprastai pasiteisino, visus metus dailėtyros pamokose buvo labai motyvuotai dirbama, ruošiama olimpiadai. Kaip ir kiekvienas konkursas ar viktorina, šis renginys iniciavo įvairius novatoriškus mokymo metodus, vaikus skatino pasitempti, konkuruoti tarpusavyje. Visi šie dalykai ne tik pagilino dailės pažinimo ir dailėtyros moksleivių žinias, bet ir „augino” gerą, darbingą atmosferą pamokose.

2016 balandžio 8 d. – pirmoji Dailės istorijos OLIMPIADA! Joje dalyvavo gausus būrys dailėtyrininkių Margaritos Ramonienės ir Raimondos Simanaitienės mokinių iš 3, 4, 5, 6, 7 ir 8 klasių. Tiek pradinukai, tiek ir vyresnieji moksleiviai, olimpiadoje pildydami išsamų teorinį testą ir atlikdami kūrybiškas piešimo užduotis, galėjo pasitikrinti savo dailės istorijos žinias. Planuojama, jog ši olimpiada taps gražia kasmetine mokyklos tradicija, skatinančia mūsų mokinių siekius pažinti meno įdomybes. Olimpiados nugalėtojai apdovanoti puikiomis meninėmis dovanos ir rimtais dailės žinovų diplomais!

2016-2017 mokslo metais vėl planuojama skirti didelį dėmesį ją organizuojant ir apimant vis daugiau mokinių grupių ir amžiaus tarpsnių.